Pieczone ziemniaczki

Możesz również polubić…

9 komentarzy

  1. 20 czerwca 2012

    […] tutaj aby zobaczyć przepis na pieczone […]

  2. 22 czerwca 2012

    […] Podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami. Przepis na pieczone ziemniaczki znajduje się tutaj. […]

  3. 14 października 2012

    […] świetnie smakują z sosem czosnkowym. Pasują zarówno do pieczonych, jak i nacinanych […]

  4. 3 grudnia 2012

    […] 2. Na dno blachy lub naczynia żaroodpornego wysypać grubą warstwę soli. Ułożyć na niej ryby i zasypać solą. Należy uważać aby sól nie dostała się do wnętrza ryby.3. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 40 minut.4. Uważnie rozłupać solną skorupę aby nie uszkodzić skóry. Dzięki temu jak najmniej soli będzie miało kontakt z mięsem. Skóry nie jemy!5. Rybę podawać z pieczonymi ziemniaczkami. Przepis tutaj. […]

  5. 4 stycznia 2013

    […] w musztardowo-sojowej marynacie to pyszna odmiana od klasycznej ryby. Świetnie smakują z pieczonymi ziemniakami i kolorową sałatką.Składniki: – 2 dzwonka z łososia (można zastąpić filetami) – 4 ząbki […]

  6. 22 października 2013

    […] Podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami. Przepis na pieczone ziemniaczki znajduje się tutaj. […]

  7. 22 października 2013

    […] tutaj aby zobaczyć przepis na pieczone […]

  8. 30 grudnia 2013

    […] do 180 stopni na 10 – 15 minut. Podawać z ziemniakami (mogą być pieczone – przepis tutaj), ryżem lub […]

  9. 10 marca 2015

    […] Królika dzielimy na części. Koperek drobno siekamy, mieszamy z pieprzem i oliwą, polewamy mięso. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Zamarynowanego królika smażymy na mocno rozgrzanej patelni na złoty kolor przez około 15 minut. Zalewamy bulionem, przykrywamy i dusimy na średnim ogniu przez pół godziny. Dodajemy pokrojone w kostkę marchewkę, cebule i cukinię, dusimy kolejne 15 minut. Śmietanę przekładamy do miseczki, dolewamy do niej chochlę sosu z patelni. Mieszamy, dodajemy drugą i ponownie mieszamy. Zahartowaną śmietanę przelewamy na patelnię, dodajemy pomidorki koktajlowe i podgrzewamy przez 15 minut. Solimy do smaku. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami. […]

Leave a Reply