Kukułkówka

Możesz również polubić…

19 komentarzy

  1. Fay pisze:

    A czy taka nalewke mozna przetrzymywac w temperaturze pokojowej czytylko w lodowce i przez jakis czas? Chcialabym zrobic do domowej spizarni i wyciagnac za jakis czas ale nie wiem czy przez dodatek mleka nalewka sie nie zepsuje..bardzo prosze o rade!

    • Kasia pisze:

      Witam, nigdy nie udało mi się wypić jej na raz, więc kukułkówka zawsze po zrobieniu stała jeszcze przez kilka tygodni w lodówce 😉 Myślę, że najbezpieczniej będzie ją trzymać w chłodzie 🙂

  2. dominika pisze:

    a ja z kolei rozpuscilam cukierki w nieslodzonym mleku na gazie, potem dodalam alko i slodzone mleko i tez bylo, w godzine

  3. Jola pisze:

    Witam wszystkich 🙂

    Ja z kolei rozbiłam cukierki tłuczkiem i zalałam wódką. Rozpuściły się w jeden dzień 🙂

    Pozdrawiam wszystkich smakoszy 🙂

  4. Gosia pisze:

    Hej! Mam na ten likier dużego smaka!:)
    Podpowiedź mi z jakiej firmy kupujesz mleka skondensowane i jaka jest ich gramatura??
    W weekend robię!:)

  5. MartynCia pisze:

    Przepraszam za zaległości w odwiedzinach u Ciebie, ostatnio troszkę zaniedbałam zaprzyjaźnione blogi z braku czasu. Mam nadzieję, że wybaczysz mi to uchybienie.
    Teraz jestem i nadrabiam.

    A likier wyszedł Ci przepięknie. Z ochotą bym się napiła. Polecam też zrobienie krówkowego;)

  6. Marzena pisze:

    No mi na pewno by zasmakował:-)) Świetny pomysł:-)

  7. Gosia pisze:

    przyznam, że nie znałam takiego, ale chętnie poznam 🙂

  8. Ale musi być pyszny! Faktycznie świetny pomysł na prezent. 🙂

  9. Iga pisze:

    Ale fajnie, że zamieściłaś przepis, ostatnio akurat myślałam o zrobieniu likieru z kukułek. Dzięki!

  1. 1 grudnia 2012

    […] mokre ciasto czekoladowe z likierem kukułkowym (przepis tutaj) i delikatnym, pomarańczowym aromatem. Idealne na coraz chłodniejsze dni Oryginalny przepis […]

  2. 17 listopada 2013

    […] mokre ciasto czekoladowe z likierem kukułkowym (przepis tutaj) i delikatnym, pomarańczowym aromatem. Idealne na coraz chłodniejsze dni Oryginalny przepis […]

  3. 6 lutego 2014

    […] likierze na bazie kawowych cukierków. Jest genialna! Pomysł na jej przygotowanie zaczerpnęłam z kukułkówki. Na ostatnie święta przygotowałam oba te likiery, tylko że z połowy składników. W każdym […]

Leave a Reply to MartynCiaCancel reply