Jabłka w cieście
Na śniadanie albo deser – pyszne jabłka w cieście!
Składniki:
– 1 jajko
– 1 łyżeczka cukru pudru
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 100 g mąki
– 50 g mleka
– 1 jabłko
– odrobina oleju
Jajko, cukier puder, proszek do pieczenia, mąkę i mleko wymieszać ze sobą. Można użyć miksera. Jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej i połączyć z ciastem. Na rozgrzaną patelnię wlać odrobinę oleju, a następnie łyżką lub chochelką nałożyć niewielkie ilości ciasta. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Podawać z cukrem pudrem, bitą śmietaną lub owocami.
Jabłka w cieście biorą udział w akcji „Naleśnikowe wariacje, na śniadanie, obiad i kolacje”.
Wyglądają cudownie! Tak delikatnie 🙂
świetne serducha, uwielbiam takie pomysły 😉 pycha !!