Orzechowiec

Możesz również polubić…

11 komentarzy

  1. Lucy pisze:

    Nie wiem w jaki sposób 500 gram mąki ma się zmieścić w 2 szklankach chyba ze masz jakieś ogromne szklanki bo w powszechnie używanej 250 ml szklance mieści się 170 gram mąki. Gramy to nie to samo co mililitry… Taki sam błąd jest przy mleku w budyniu… Robię ciasto z takiego samego przepisu i wiem że twoje przeliczenie na szklanki jest nieprawidłowe. Potem ludzie się na tym opierają i wychodzi im kupa a nie ciasto.

    • Kasia pisze:

      500 g mąki to 3 szklanki, najwidoczniej wkradł się błąd. Usunęłam z przepisu przeliczenia na szklanki, najpewniej jest odmierzać wszystkie składniki na wadze.

  2. joanna pisze:

    Jak się do masy budyniowej dołoży masło albo właśnie margarynę i utrze na zimno wyjdzie jeszcze lepszy krem.

  3. Bizneswoman pisze:

    Ciasta z orzechami, pychota 🙂

  4. gin pisze:

    Masa budyniowa i orzechy? To musi być pyszne! 🙂

  5. Dominik pisze:

    Ucieczka budyniu 😀

  6. Nashelly pisze:

    Uwielbiam takie orzechowe ciasta <3

  7. karmel-itka pisze:

    pyszności!
    dostanę kawałeczek?

  8. Pestka pisze:

    uwielbiam orzechy:)

Leave a Reply