Kruche ciasto z rabarbarem, truskawkami i kruszonką

Może Ci się również spodoba

18 komentarzy

  1. Lorenzo napisał(a):

    Moja droga autorko tegoż ciasta powyżej. Ja nie jestem Polakiem tylko Włochem. Znam zaś polski język i lubię polską kuchnię i polskie wypieki. Chciałem upiec takie ciasto z rabarbarem według twojego przepisu i miałem duży ból glowy bo nie potrafiłem „…posypać nią (tą kruszonką) owocową masę (posypaną łyżką bułki tartej) wyłożoną na spód od ciasta”! Może będziesz tak dobra i napiszesz tlumacząc mi to zarazem jak ja mam to posypać tą zrobioną kruszonką spód ciasta? Na zdjeciu widzę że kruszonka jest na górze. O co eięc tutaj chodzi?

  2. wiosenka27 napisał(a):

    Wspaniałe ciasto:)

  3. w napisał(a):

    Właśnie się zajadam jeszcze gorącym. Jest rewelacyjne. Słodka truskawka super uzupełnia rabarbar, mniam 🙂

  4. Anuśka napisał(a):

    ślinka mi leci!! pobiegłam po rabarbar i truskawy i zaraz (tzn…jak tylko Młoda zaśnie:))zabieram się do roboty:)))))) mnaimi!!!!!!

  5. olgus37 napisał(a):

    Ciasto rewelacyjnie wyglada i smakuje, orzezwiajaco kwaskawy ( ze wzgledu na kwasny rabarbar i truskawki) 🙂 Polecam wszystkim 🙂

  6. Ale pyszne! Piękne! No i forma prześliczna 🙂

  7. Olcik napisał(a):

    ciasto pychota! jakie lilie ładne;)
    ps: Dziękuję za dodanie przepisu do akcji rabarbar 2013 🙂

  8. winczysla napisał(a):

    prawdziwe delicje! probowalam i polecam z czystym sumieniem. ciasto bardzo ladnie prezentuje sie w tym sercu. pozdrawiam

  1. 27 czerwca 2013

    […] Pavlova to pyszny pomysł na wykorzystanie białek, które zostaną na przykład po pieczeniu kruchego ciasta. Uwaga, beza studzi się przez kilka godzin, więc najlepiej upiec ją wieczorem, wystudzić przez […]

  2. 22 października 2013

    […] Pavlova to pyszny pomysł na wykorzystanie białek, które zostaną na przykład po pieczeniu kruchego ciasta. Uwaga, beza studzi się przez kilka godzin, więc najlepiej upiec ją wieczorem, wystudzić przez […]

  3. 30 października 2013

    […] kuchni. Przepis bazuje na wypróbowanej recepturze na kruche ciasto z owocami i kruszonką (przepis tutaj). Ten wypiek zawsze się udaje i można go robić przez cały rok. Wystarczy tylko zmieniać […]

  4. 8 kwietnia 2014

    […] na to ciasto znalazłam na tej stronie. Co prawda wprowadziłam niewielkie zmiany, ale mogę śmiało powiedzieć, że jest […]

  5. 4 maja 2014

    […] czas. Powody tej przeplatanki są dwa – po pierwsze do ciasta zużywam 4 żółtka (przepis tu), a do bezy potrzebne mi są 4 białka, więc tym sposobem ani kawałek jajka się nie marnuje, a […]

Dodaj komentarz