Mleko migdałowe

Możesz również polubić…

4 komentarze

  1. Ithilia pisze:

    Co można zrobić z pulpą migdałową?

    • Kasia pisze:

      Ja wykorzystałam do ciasteczek owsianych, przepis tutaj: http://gotujzkasia.pl/2013/10/18/jesienne-ciasteczka/
      W zakładce „ciastka” jest sporo przepisów na ciasteczka na bazie płatków owsianych, ponieważ je uwielbiam i traktuję trochę jako sposób zużycia orzechów, czekolady czy właśnie papki po mleku migdałowym. Do każdego z tych przepisów można dodać migdały pozostałe po mleku. Nadadzą one tylko delikatny smak ale dzięki temu nic się nie zmarnuje 🙂

  2. karmel-itka pisze:

    bardzo mi miło, że skorzystałaś z mojego przepisu.
    a jeszcze bardziej raduje mnie to, że smakowało!
    Pozdrawiam :]

  1. 22 października 2013

    […] Niezwykle chrupiące, delikatnie cynamonowe ciasteczka pełne samych zdrowych składników – płatków owsianych, siemienia lnianego oraz migdałów. Szczególnie polecam do wykorzystania migdałów pozostałych po mleku migdałowym. […]

Leave a Reply