Lemon curd

Możesz również polubić…

8 komentarzy

  1. Asia W pisze:

    Ja uwielbiam curd i ostatnio robiłam z limonek wyszedł boski 😉 też bazowałam na przepisie MW. Pięknie zdjęcia

    • Kasia pisze:

      Dziękuję 🙂 Ja długo się zbierałam aby przygotować ten krem. Chyba gdzieś mi z tyłu głowy siedziało, że jak trudna nazwa, to i curd będzie trudny do przygotowania 😉 Nic bardziej mylnego. Innych smaków też na pewno spróbuję 🙂

  2. karmel-itka pisze:

    robiłam. lubię bardzo :]

  1. 7 kwietnia 2014

    […] – 100 ml śmietanki 30% lub 36% (schłodzonej) – 1 łyżka cukru pudru – 4 jajka niespodzianki – lemon curd lub dżem pomarańczowy lub […]

  2. 15 kwietnia 2014

    […] dosyć wilgotna babka z mocno cytrynowym kremem, który gra tutaj pierwsze skrzypce. Ciasto ma delikatnie pomarańczowy aromat, który można też […]

  3. 14 września 2014

    […] rozsmakowałam się w owocowych kremach na bazie żółtek, znanych jako curdy. Zaczęło się od cytrynowego, poprzez krem z czerwonych, a następnie z czarnych porzeczek, aż do dzisiejszego, przygotowanego […]

  4. 20 marca 2015

    […] na lemon curd już od prawie roku znajduje się na blogu. Tym razem jednak przygotowałam go na bazie samych […]

  5. 7 kwietnia 2015

    […] pudru – 4 łyżeczki dżemu morelowego lub kremu cytrynowego (można skorzystać z tego lub tego […]

Leave a Reply