Dżem z czerwonych porzeczek

Możesz również polubić…

12 komentarzy

  1. Dagna pisze:

    Hej! Ile wychodzi takiego dżemu?
    Ile takie słoiki mogą leżakować ?
    Pozdrawiam

    • Kasia pisze:

      Hej, z przepisu wychodzi słoiczek o pojemności około 250 ml. Można jeszcze gorący dżem przełożyć do wyparzonego słoika (lub 2 mniejszych), zamknąć, odwrócić do góry dnem i tak zostawić do wystygnięcia. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu, najlepiej do kilku miesięcy.

  2. Czarek pisze:

    Uwielbiam czerwoną porzeczkę. Mam kilka krzaków koło domu. Spróbowałem niedawno dżem z tego owocu z firmy Gomar z Pińczowa. Polecam ten smak!!

  3. Sosna pisze:

    Fantastyczny!
    Ja robię z czarnych 😀

  4. Uwielbiam wszytko co z porzeczek 🙂 Pyszne zdjęcia

    • Kasia pisze:

      Dzięki 🙂 Ja w tym roku odkryłam, że bardziej niż świeże owoce wolę te przetworzone. Rozkochałam się w porzeczkowych dżemach, ciastach i nalewkach 😉

  5. Świetnie wygląda – rewelacyjne zdjęcia 🙂 Super!

  6. decorateacake pisze:

    uwielbiam dżem z czerwonych porzeczek, jest idealny do lodów lub do ciepłego budyniu waniliowego…. mniam!

Leave a Reply to KasiaCancel reply