Ciasto bananowe

Możesz również polubić…

10 komentarzy

  1. Martyna pisze:

    Jakie piękne są te Twoje przepisy… Ten jeszcze nie ucieszył mojego podniebienia, ale za to oko bardzo 🙂 Gratuluję pięknego bloga! 🙂

    • Kasia pisze:

      Ślicznie dziękuję <3 Również za przypomnienie tego przepisu, ponieważ dawno do niego nie wracałam 🙂 Pozdrawiam!

  2. Dorota pisze:

    150g cukru na tak małą keksówkę… podziwiam, że ktoś mógł to zjeść :))) Zawsze dzielę cukier na 2 lub 3 z większości przepisów i wtedy są zjadliwe. Znam różne wersje tego ciasta, też ze śmietaną, wypróbuję i tę.

    • Kasia pisze:

      To jest jeden z przepisów, do których bardzo chętnie wracam, a ciastem często częstuję gości. Wszyscy są zadowoleni 🙂

  3. kocie-smaki pisze:

    i ta nie-miłość do bananów cudownie zaowocowała 🙂

  4. ola pisze:

    Ale pyszny zakalec! pochlonelabym od razu, gdyby nie to, ze jednak strasznie slodki (a dodalam mniej cukru, wszystko zalezy od bananow…), a jak upiec ciasto takie jak na zdjeciu to nie mam pojecia… stosowalam sie do wskazowek 😉

    • Kasia pisze:

      Dziwne, bo ja w ciągu 2 tygodni piekłam to ciasto 5 razy i ani razu nie miałam zakalca. Może trzeba było wyrównać mniejszą ilość cukru dodatkową porcją mąki, aby ciasto nie było zbyt mokre? Z bananami tak jest, że im dojrzalsze, tym słodsze. Chociaż podejrzewam, że ciasto wyszło za słodkie właśnie przez zakalec. Jednak wtedy na połowie mniejszej powierzchni mamy prawie 2 razy więcej cukru. A zakalec każdemu może się przytrafić. Ja niedawno robiłam sprawdzoną babkę cytrynową, tylko z rozmachu dodałam do ciasta roztopione, jeszcze ciepłe masło. Wyszedł bardzo słodki, gigantyczny zakalec. A może za długo mieszałaś mokre składniki z suchymi?

  5. u nas bardzo szybko schodzi to ciasto 🙂

Leave a Reply to olaCancel reply