Cake pops czyli ciasto na patyczkach

Możesz również polubić…

9 komentarzy

  1. Ewelina pisze:

    Witam, chcę zrobić cake pops w formie silikonowe o wyglądzie lodów. Proszę o podpowiedź jak je przygotować? Czy upiec biszkopt w tych foremkach a później tylko dekorowac? Pozdrawiam

    • Kasia pisze:

      Dzień dobry, jeżeli foremka jest odporna na wysokie temperatury to można w niej upiec ciasto. Proszę pamiętać o tym, aby nie napełniać po brzegi, bo urośnie w trakcie pieczenia 🙂 Smacznego!

  2. angelica pisze:

    piekne!

  3. Agnieszka pisze:

    Ile to jest 400g ciasta? nie mam niestety wagi:(

    • Kasia pisze:

      Przyjmuje się, że kawałek babki ma około 60 g, więc wychodzi 6-7 kawałków. Najlepiej będzie rozdrobnić trochę ciasta i wymieszać z mokrymi składnikami. Konsystencja powinna przypominać plastelinę 🙂

  4. Monika Pazdej pisze:

    Wyglądają obłędnie 🙂

    • Kasia pisze:

      Dzięki, robią efekt wow 😉 Pani żłobkanka aż pisnęła jak je zobaczyła 😉 Jutro będę testować na fryzjerkach 😀

  1. 10 lutego 2017

    […] popsy to genialny sposób na wykorzystanie resztek ciasta. Przygotowałam je kilka razy według tego przepisu. Są pyszne i za każdym razem zachwycają częstowane osoby. Jedyne, co trochę przeszkadzało mi […]

Leave a Reply to KasiaCancel reply