Czekoladowe muffinki z malinami i borówkami
Czekoladowo-czekoladowe muffinki z malinami i borówkami amerykańskimi.
Składniki:
– 200 g mąki
– 2 łyżki kakao
– 2 łyżeczki proszku do pieczenia
– 100 g cukru
– 100 g czekolady (u mnie miks: 50 g – gorzkiej i 50 g – mlecznej)
– 2 jajka
– 250 g jogurtu naturalnego
– 70 g oleju
– 200 g owoców (u mnie miks: 100 g malin i 100 g borówek amerykańskich)
Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i cukier wymieszać w jednej misce. Dodać czekoladę posiekaną na drobne kawałki. W drugiej misce zmiksować jajka, następnie dodać jogurt i olej. Połączyć mikstury z obu misek. Foremki do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem do 2/3 wysokości. Piec w temperaturze 190 stopni przez 25 minut.