Cześć, jestem Kasia. We Wrocławiu mieszkam od 12 lat i świetnie się tu czuję. W gotowanie i pieczenie wciągnęłam się kończąc studencki tryb życia. Rozklekotaną kuchnię z wersalką na środku zamieniłam wtedy na funkcjonalne pomieszczenie i zaczęłam działać. Mój kulinarny talent eksplodował, kiedy poznałam mojego Męża Dominika. Na początku, oprócz pysznych ciast dzielnie zjadał też przypalone obiady i twarde bułki. Równocześnie uczyłam się, jak gotować i jakich błędów nie popełniać. Na tej stronie znajdziesz wyłącznie przepisy na dania, które nam smakowały, a pozostałe, pomimo tego, że często miały piękne sesje zdjęciowe, wylądowały w koszu. Do wielu dań lubię wracać i sama bardzo często korzystam z tego bloga. Jest tu ponad 350 przepisów, kto by spamiętał to wszystko? Dążę do perfekcji, dlatego archiwalne wpisy w razie potrzeby poprawiam i dopisuję więcej szczegółów, aby jeszcze łatwiej było je wykonać. Malutkie Pavlovy poprawiałam 4 razy, za to teraz mam pewność, że udadzą się każdemu.
Ciekawi Cię co się dzieje z tymi potrawami? Zjadamy je wszystkie! Jest to też świetny pretekst do spotkań ze znajomymi, którzy lubią nas odwiedzać z pustymi brzuchami. Oprócz mnie w kuchni działa dla nich też Dominik, którego przepisy znajdziesz w tej kategorii. Swój mały dział mają również koleżanki-blogerki, ponieważ z ich sprawdzonych przepisów też czasem korzystam.
Przez 7 lat nie jadłam mięsa, stąd na blogu kategoria wegetariańska, jak i wegańska. Dodatkowo kilka lat temu byłam na diecie bezglutenowej oraz bez nabiału. Bardzo źle wspominam ten okres i po jego zakończeniu przez długi czas do każdego posiłku dodawałam wcześniej zakazane produkty. Niedawno przyjrzałam się dokładniej tym dietom i teraz wiem, że mając ograniczony zasób produktów również można zjeść bardzo smacznie. Dzięki temu na blogu znajdziesz dział bez glutenu oraz bez nabiału.
Jestem mamą dwóch dziewczynek i to dzięki nim na blogu są dwie osobne kategorie przepisów – dla mamy karmiącej i dla dzieci. Przyznaję, że karmiąc piersią jadłam wszystko, a 2-letnia Hania od dłuższego czasu siada razem z nami do stołu. Mam jednak w zanadrzu kilka dań, które z zamkniętymi oczami mogę polecić maluchom oraz młodym mamom, które bardzo uważają na swoją dietę.
Moim trzecim dzieckiem jest KOCIOŁ, czyli dolnośląski magazyn kulinarny, który od 2014 roku razem ze mną tworzą najlepsi dolnośląscy blogerzy. Jest w nim wszystko to, co uwielbiam, czyli sezonowe owoce i warzywa, produkty regionalne i kuchnia dolnośląska, której przepisy dodatkowo gromadzę tutaj. Są też artykuły i wywiady z lokalnymi kucharzami oraz kulinarnymi aktywistami. Każdy numer magazynu powstaje z coraz to większej pasji, a całość tworzona jest po godzinach.
Zapraszam do rozejrzenia się po blogu i zajrzenia na moje profile na FB i Instagramie – tam też się sporo dzieje. Jeżeli chcesz się ze mną skontaktować – skorzystaj z maila gotujzkasia@gmail.com
Jesteś ciekaw moich najlepszych zdjęć, chciałbyś podjąć współpracę lub szukasz darmowych zdjęć – kliknij na obrazki poniżej, przeniosą Cię do odpowiedniego działu.
Znalazłam przypadkiem. Jestem pod wrażeniem 🙂
Dziękuję <3