Warsztaty kulinarne z okazji XX-lecia Art Hotelu
Pod koniec października miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych organizowanych przez Slowly Veggie z okazji XX-lecia Art Hotelu – jednego z najbardziej znanych hoteli we Wrocławiu. Warsztaty współprowadził kucharz hotelu – Pan Grzegorz Pomietło, którego bardzo cenię m.in. za to, że często wraca do dawnych, dolnośląskich receptur. Korzystając z okazji zapraszam do przeczytania wywiadu, którego Pan Grzegorz udzielił do II-go numeru KOTŁA.
Warsztaty odbyły się w bardzo kameralnym gronie. Wśród zaproszonych osób byli: Laura z cafebabilon.pl, Marta z codzienniefit.pl, Weronika z lekkojakhel.pl, Agnieszka ze sniezkagotuje.blogspot.com, Iza z bobobebe.pl i Pamela ze zdrowonajedzona.pl.
Nieplanowanie na warsztaty pojechała ze mną córka Hania. Na miejscu znalazł się dla niej kącik rysownika i trochę łakoci 🙂
Po oficjalnym otwarciu podzieliliśmy się na kilka grup i każda wykonywała inne danie – od przystawki, przez zupę i danie główne, aż po deser. Na koniec wszystko wspólnie zjedliśmy 🙂 Razem z Martą z codzienniefit.pl i Anią z Art Hotelu przygotowałyśmy nieziemskie brownie na kaszy gryczanej z konfiturą z gruszki.
Poprzeczka była podniesiona wysoko, ponieważ przed naszym daniem zostało przygotowane jesienne minestrone, miniburgery z halloumi, soczewicowe curry i smażony kalafior na pajdzie chleba.
Na szczęście po tych pysznościach uczestnicy znaleźli jeszcze miejsce na kawałek pysznego ciacha 🙂
Jeszcze raz dziękuję organizatorom za cudnie spędzony czas i wspaniałe jedzenie. A Wam polecam roczną prenumeratę Slowly Veggie! – dwumiesięcznika z masą pomysłów na wegetariańskie i wegańskie jedzenie w bardzo atrakcyjnej cenie.