Trzynasty numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego KOCIOŁ
KOCIOŁ ma już 2 lata! W tym czasie wydaliśmy 12 numerów standardowych i 4 dodatkowe. Łącznie stworzyliśmy dla Was 1506 stron, ugotowaliśmy 528 dań, poznaliśmy 12 wzruszających historii przesiedleńczych i wspólnie odkrywaliśmy kuchnię dolnośląską. Przedstawiliśmy 24 sezonowych bohaterów, wśród których były gruszki, pomidory, topinambur, wiśnie oraz grzyby. W tym czasie odwiedziliśmy też 12 dolnośląskich hodowców, producentów, sadowników i serowarów, a następnie na łamach magazynu relacjonowaliśmy nasze wyprawy oraz prezentowaliśmy przepisy, wykorzystujące regionalne produkty. Przeprowadziliśmy też 12 wywiadów z osobami z Dolnego Śląska, które kochają dobrą kuchnię i cenią lokalne wyroby. Tego wszystkiego dokonaliśmy w przerwach w byciu kadrowcami, marketingowcami, rodzicami, fotografami i oczywiście blogerami kulinarnymi, których połączył wielki projekt KOCIOŁ.
Wyszliśmy też poza magazyn i współtworzyliśmy Festiwale Piwa, Europę na widelcu 2015 i Food Swap. Uczestniczyliśmy w warsztatach fotografii kulinarnej, a także w otwarciach wielu kulinarnych miejsc i wystaw we Wrocławiu i okolicach. Patronowaliśmy Ulicożercom, Restaurant Weekowi oraz licznym okołokulinarnym wydarzeniom. Oprócz tego zorganizowaliśmy dolnośląską kolację, prezentowaliśmy nasze fotografie na wystawie i prowadziliśmy warsztaty. Po 2 latach postanowiliśmy się trochę zmienić. Zwiększamy nasze aktywności poza magazynem, a do numerów dodajemy dział z przepisami sezonowymi, nawiązującymi do pór roku, ponieważ od teraz będziecie otrzymywać KOCIOŁ w cyklu kwartalnym, a premiery odbędą się kolejno w pierwsze niedzielne wieczory grudnia, marca, czerwca i września.
Gorąco zapraszamy do lektury 13 numeru, w którym celebrujemy jesień. Nasi bohaterowie tej pory roku, to śliwki i bakłażany. Walczymy też w nowoczesny sposób z przeziębieniami. Po kliknięciu w okładkę zobaczycie, co jeszcze dla Was przygotowaliśmy na złotą polską jesień.