Numer specjalny KOTŁA – pieczywo w czasach zarazy
Witamy w czasach koronnych! W związku z „zarazą” twórcy magazynu KOCIOŁ postanowili zebrać przepisy, które pomogą Wam przetrwać ten trudny czas. Na stronach specjalnego numeru zaprezentujemy pieczywo, które bez problemu sami przygotujecie w domu.
Większość znacie już z poprzednich numerów, ale w tym będą w pigułce. Podzieliliśmy je na 5 kategorii: chleby, bułki i rogale, drobne wypieki, pieczywo ze świata oraz słodkie.
Gwarantujemy, że wśród 53 przepisów każdy znajdzie coś dla siebie. Podeszliśmy przekrojowo do tematu, więc wśród naszych propozycji są przepisy na zakwasie, drożdżach – zarówno świeżych, jak i suszonych, sodzie, proszku do pieczenia oraz bez żadnych wspomagaczy. Spróbujmy nie zwariować, trzymajmy się zdrowo i oddajmy się pieczeniu. Razem przetrwamy zarazę!