Kompot z rabarbaru
Kompot z rabarbaru czyli klasyczny, polski napój. Dobry zarówno na ciepło, jak i zimno. Do tego prosty w przygotowaniu i zdrowy. Świetnie pasuje do obiadu, jak i ciasta.
Składniki:
– 600 g rabarbaru
– 2,5 l wody
– 90 g (6 łyżek) cukru
Rabarbar obrać (lub tylko umyć) i pokroić na kawałki o długości około 5 cm. Wrzucić do garnka, zasypać cukrem i zalać wodą. Zagotować, po czym zmniejszyć ogień i gotować jeszcze z 20 minut. Podawać na ciepło lub zimno.
Kompot bierze udział w „Akcji rabarbar”.
mm kompocik pierwsza klasa 😉
uwielbiam!
najlepszy schłodzony na taki dzień jak dziś:)!
Zgadza się – świetnie się sprawdza w czasie upałów 🙂
HEJ 🙂
Pysznie u Ciebie!
Jeżeli jesteś z województwa dolnośląskiego i prowadzisz blog kulinarny to wyślij na adres e-mail dolnoslaskiekucharzenie@wp.pl:
1. Swoje imię i nazwisko,
2. link do swojego bloga,
3. miejscowość z której pochodzisz.
Dodatkowo jeśli masz możliwość musisz polubić Dolnośląskie Kucharzenie na fb oraz dodać do kręgów google+.
W odpowiedzi zwrotnej, po zweryfikowaniu dostaniesz dostęp do bloga. Będziesz mógł dodawać posty (oczywiście związane z kulinariami), reklamować swojego bloga.
W rezultacie razem stworzymy jednego własnego bloga, dzięki temu zintegrujemy się, poznamy, będziemy mogli doradzać, konsultować. Dodatkowym plusem jest to iż wszyscy będziemy z Dolnego Śląska i łatwiej nam będzie spotkać się w realu i porozmawiać o naszej wspólnej pasji.