Sernik z polewą kajmakową i prażonymi migdałami

Możesz również polubić…

7 komentarzy

  1. Sara pisze:

    Dzień dobry,
    Podpinam się pod pytanie wyżej 🙂 do jakiej wielkości tortownicy są podane składniki? Bardzo mi się podoba, że sernik jest taki „cienki” 🙂

  2. Magda pisze:

    niestety, do żadnej mikrofalówki nie można wkładać metalu.

    • Kasia pisze:

      No nie zgodzę się 🙂 Fragment instrukcji obsługi mikrofalówki Bosch: Podczas podgrzewania płynów może wystąpić zjawisko opóźnienia momentu wrzenia. Oznacza to, że temperatura wrzenia jest osiągana bez powstawania typowych pęcherzyków powietrza. Nawet małe wstrząśnięcie może spowodować, że gorący napój nagle zaczyna kipieć i rozpryskiwać się. Podczas podgrzewania płynu zawsze należy wkładać łyżkę do naczynia. W ten sposób zapobiega się opóźnieniu momentu wrzenia.

  3. Anna Mikłas pisze:

    czy 150 stopni to nie za mało?

    • Kasia pisze:

      Przepis sprawdzony kilka razy, 150 jest ok 🙂 Ten sernik jest kremowy, mazisty, inny niż tradycyjne polskie serniki.

  4. Kasia pisze:

    Witam, Przymierzam się do zrobienia tego sernika…do jakiej wielkości tortownicy są podane składniki?

    Pozdrawiam
    Kasia

Leave a Reply