Ósmy numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego KOCIOŁ
Listopad rozpoczęliśmy świeżutkim numerem dwumiesięcznika KOCIOŁ. Chcecie wiedzieć jak zrobić taki? Oto przepis:
Składniki:
– 22 najlepszych blogerów kulinarnych z Dolnego Śląska
– 2 osoby silnego wsparcia
– 54 marchewki
– dużo cynamonu
– dolnośląski miód z wędrownej pasieki
– 1 dorodny Jakubiak
– 128 Olszewskiego
– 3 odrywane chlebki
– 1 danie z kotła
– 4 dolnośląskie smakołyki
– 4 miodowe dania
– 1 dziadek Rysiek
– szczypta cynamonowych ciekawostek
– garść faktów o marchewce
Przygotowanie:
Wrzucamy wszystko do KOTŁA.
Otrzymujemy:
39 rewelacyjnych, sezonowych przepisów, wśród których 25 jest wegetariańskich, 12 wegańskich, 22 bezglutenowe, 16 bez nabiału i 5 z niskim indeksem glikemicznym. A wszystkie można przygotować w ciągu 2 dni.
Recenzję wrocławskiej restauracji Olszewskiego 128, która zaskakuje połączeniami smakowymi.
Rozmowę z Tomkiem Jakubiakiem o lokalnej i sezonowej sztuce kulinarnej, w trakcie której zdradza nam jak wplata polski akcent w dania kuchni całego świata. Dzieli się też sprawdzonym przepisem na marchewkę z cynamonem.
Historię zaradnego dziadka Ryśka z Kumielina, który osiedlił się w Szyszkowej i_tam tkał, plótł koszyki i łowił dolnośląskie raki.
Harmonogram kulinarnych wydarzeń na terenie Dolnego Śląska, które odbędą się w listopadzie i grudniu.
Smacznego!
Najnowszy numer można zobaczyć po kliknięciu w okładkę.