Dziesiąty numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego KOCIOŁ
Choć za oknem jej nie widać, to w naszych głowach i brzuchach siedzi już od dawna. WIOSNA! Świeża, zielona, pachnąca i wypełniona nowalijkami, spośród których wybraliśmy pierwszą bohaterkę tego numeru. Proszę Państwa, oto rzodkiewka. Zapraszamy na kilkanaście dań z tym właśnie warzywem w roli głównej. Uwaga, strony 36-57 są mocno różowe i chrupiące.
Naszym drugim celebrytą jest mleko. Spokojnie, nie będzie znienawidzonego kożucha. Zamiast tego, sprawdzone przepisy z mlekiem i na mleko. Poznacie też historię drogi mlecznej, czyli opowieść o tym, jak trafiło na nasze stoły.
Jak zawsze jest też produkt regionalny. Tym razem postanowiliśmy przybliżyć Wam mięso z Zawidowic. Sprawdziliśmy, jak powstają jedne z najlepszych kiełbas i kaszanek na Dolnym Śląsku, a następnie wykorzystaliśmy je w naszych daniach. Mięsożercy, strony 76-85 są specjalnie dla Was.
Jak już wypróbujecie wszystkie nasze przepisy, to zajrzyjcie do Dobrej Karmy II. To nowo otwarty lokal na kulinarnej mapie Wrocławia, w którym, jak wskazuje nazwa, dobrze karmią.
Drodzy Czytelnicy, zapraszamy do lektury 10., jubileuszowego numeru. Po jego przeczytaniu na pewno wybudzicie się z zimowego snu i dacie porwać wiośnie. Wystarczy kliknąć w okładkę.