Ciasto zebra

Możesz również polubić…

16 komentarzy

  1. Ewelina Sawicka pisze:

    Uwielbiam ten przepis!! Ciasto wychodzi za każdym razem rewelacyjne, puszyste i bardzo smaczne. Ja dodaję na wierzch czekoladową polewę. Znika zawsze bardzo szybko 🙂 pozdrawiam autorkę

  2. Monika pisze:

    Można zastąpić wodę gazowana zwykłą wodą?

    • Kasia pisze:

      Woda gazowana trochę napuszy ciasto. Można zamiast niej dać napój gazowany, tylko wtedy ciachnęłabym cukier. A używając wody z kranu dałabym trochę więcej proszku do pieczenia 🙂

  3. Ola Potrykus pisze:

    Jakie grzanie ustawić na
    piekarniku?

  4. Karolina pisze:

    Czy zamiast wody mogę dać mleko

  5. CookieMonster pisze:

    Pychota!!! Szukałam ciasto na dużą blachę i ten jest idealny:) Nie jest pracochłonne, a smakuje świetnie!?

  6. Adrianna pisze:

    Dzień dobry powinnam sugerować sie iloscią szklanek czy mililitrami?Poniewaz moja szklanka ma 250ml

  7. MonikazChaty pisze:

    Siedzi w piekarniku, przygotowałam na jutrzejszy dzień babci w przedszkolu. Może sobie babcie przypomną stare czasy 😉
    Lałam na oko i wyszły i cieńsze pręgi ale fajnie wygląda, dzięki za przepis !

    • Kasia pisze:

      <3 Ja lałam chochelkami. Blacha stała na nierównej powierzchni, dlatego tak krzywo ;) Udanego przedstawienia! :)

  8. gin pisze:

    Urocze to ciasto 🙂
    U mnie w domu zebry nikt nie piekł, ani Mama, ani Babcie; poznałam je dużo później i bardzo polubiłam 🙂

Leave a Reply