Mini tarty z owocami
Świeże sezonowe owoce na kruchym cieście z odrobiną białej czekolady.
Przepis na kruche ciasteczka znajduje się tutaj.
Dodatkowo:
– 1 biała czekolada
– 2 łyżki mleka
– duuużo sezonowych owoców
(u mnie pojawił się miks truskawek, jagód, poziomek, agrestu oraz czerwonej i białej porzeczki)
Ciasto przygotować według przepisu na dwukolorowe kruche ciasteczka. Foremki do mini tart lub foremki do muffin wyłożyć ciastem i piec przez 12 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu wystudzić w wyłączonym, otwartym piekarniku.
Czekoladę pokruszyć do miseczki i roztopić w kąpieli wodnej (wstawić miseczkę do garnka z gorącą wodą). Dodać mleko i wymieszać. Gorącą czekoladą wypełnić dno mini tart. Udekorować owocami.
Tarty są prześliczne 🙂