Ale kozak!
Koźlarz, znany jako kozak, pochodzi z rodziny borowikowatych. Bardzo dobrze się czuje w towarzystwie makaronu, oprószony parmezanem.
Składniki:
– 2 porcje makaronu penne
– 1/2 cebuli
– 1 łyżeczka masła
– 200 g kozaków
– 3 łyżki śmietany 12%
– sól i pieprz
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Na patelni zeszklić na maśle cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać oczyszczone, pokrojone w kostkę kozaki i dusić przez około 20 minut. W międzyczasie podlewać wodą. Zdjąć z ognia i chwilę przestudzić. Dodać śmietanę i przyprawić do smaku.
Kozak bierze udział w akcji „Na grzyby!”
mniam! grzyby! 🙂
Ogromnie zazdroszczę kozaków i pożeram wzrokiem każde z Twoich zdjęć;)