Kukurydziano-pszenne bułeczki

Możesz również polubić…

6 komentarzy

  1. ada pisze:

    Zrobiłam te bułeczki wczoraj. Ciasto bardzo plastyczne, łatwo sie formuje. Na swierzo były na prawde przepyszne. Jednak juz późnym wieczorem zrobiły się suche. Zjadłam dzisiaj jedną na sniadanie i smakowała bardzo dobrze ale środek jest zupełne suchy. Dodam że piekę pieczywo od dłuższego czasu i wiem że nie należy dodawać zbyt dużo mąki – ciasto miałam bardzo lużne ale chyba nie pomogło 🙂

    • Kasia pisze:

      Zgadza się, im ciasto luźniejsze, tym bułki lepsze 🙂 Niestety, domowe pieczywo na drożdżach ma to do siebie, że bardzo szybko robi się nieświeże. Zdecydowanie najlepsze jest zaraz po wypieczeniu. Chociaż znam jeden wyjątek – chałka. Drugiego dnia jest w dalszym ciągu bardzo smaczna 🙂

  2. Świetne! W ogóle fajnie tu u Ciebie 🙂

  3. Marzena pisze:

    Wyglądają pięknie te bułeczki:-) Poczęstuję się jedną:-)

  4. widziałam tą ściereczkę w Rossmannie chyba =)

    smacznego!

Leave a Reply