Smażone zielone pomidory
Zielone pomidory nie są żadną specjalną odmianą pomidorów, lecz po prostu pomidorami, które nie zdążyły jeszcze dojrzeć i nabrać odpowiedniego koloru.
Smażone zielone pomidory idealne są na przystawkę!
Składniki:
– 4 zielone pomidory
– 1 jajko
– 1 łyżeczka sosu sojowego
– bułka tarta
– 2 ząbki czosnku
– oliwa
– sól i pieprz
Jajko rozbić do miseczki i wymieszać z sosem sojowym. Bułkę wysypać na talerzyk. Pomidory pokroić na grube plasterki. Każdy zanurzyć w jajku, a następnie w bułce tartej. Na rozgrzaną oliwę wycisnąć czosnek i smażyć pomidory do uzyskania złotego koloru. Przyprawić do smaku.
Piękne i na pewno pyszne ; )
A skąd masz takiego pomidorka?
Pomidorki wypatrzyłam niedawno na pobliskim targu 🙂
Ależ smacznie wyglądają!
Byłam pewna, że to jakiś ser zapiekany! Jeszcze chyba nie jadłam żadnego warzywa w takiej chrupiącej panierce. Będę musiała przetestować 🙂
Wpadam i zostawiam piąteczkę gdyż były pyszne!
Kiedyś czytałam książkę o takimże tytule.
ale obstawiam, że nie ma jak się równać jakością z Twoimi wspaniałymi pomidorami!
Ja tylko słyszałam o ksiązce. Jeżeli jest dobra jak pomidory to gorąco polecam 😉