Pasta z bobu

Może Ci się również spodoba

6 komentarzy

  1. Ola pisze:

    Przepis na thermomix działa, polecam 🙂 Robiłam z połowy porcji, może dlatego moja pasta nawet przy dłuższym miksowaniu nie wyszła tak gładka.

    • Kasia pisze:

      Cieszę się, że działa 🙂 Bardzo możliwe, że było kapkę za mało składników do miksowania. Można jeszcze spróbować dodać trochę więcej wody i podzielić miksowania na 2 razy, w międzyczasie zgarniając składniki na dno naczynia miksującego 🙂

  2. domi pisze:

    mam nadzieję, że jeszcze gdzieś dorwę świeży bób, bo bardzo mi się spodobał przepis! najpierw by się przydało przetestować blender pod kątem tahini, jeszcze nigdy sama nie robiłam, mam nadzieję, że mój ręczny blender z Morphy Richards da radę! ;>

    • Kasia pisze:

      Widziałam niedawno jeszcze bób, co prawda już nie polski, ale świeży 🙂 Kiedyś robiłam masło orzechowe domowym blenderem i byłam blisko spalenia go. Nie wiem więc jak będzie z tahini. Ewentualnie można kupić gotowe. Życzę smacznego 🙂

  3. rabarbarowo pisze:

    Bardzo ciekawy przepis! Trzeba robić póki jeszcze bób jest 🙂

Dodaj komentarz