Smoothie melonowo-arbuzowe
Bardzo prosty i bardzo pyszny napój. Świetnie ochłodzi w ciepłe, letnie dni.
Składniki:
– 300 g melona (czyli około 1/2 obranego melona)
– 200 g arbuza
Owoce pokroić na kawałki i schłodzić w zamrażalniku przez co najmniej pół godziny.
Zmiksować.
Smoothie jest dosyć gęste, więc można rozcieńczyć je odrobiną wody. W największe upały podawać z dodatkowymi kostkami lodu. Przechowywać w lodówce.
Podpowiedź jak przygotować „brokatowe” kieliszki znajdziecie tutaj.
Smoothie bierze udział w akcji „Arbuzowe wariacje” oraz „Letnie orzeźwienie 2013”.
Rozumiem, że pomimo rozwadniania, powinien zachować gęstą konsystencję, tak? BTW, spróbowałem zrobić jabłkowo-cytrynowe, polecam 🙂
Zgadza się, smoothie powinno być gęste, wręcz kremowe. Jabłkowo-cytrynowe też musiało być niezłe 🙂
Super! Orzeźwiający 🙂 Idealny na ciepłe dni…. uwielbiam melona i arbuza 🙂
Zgadza się, świetnie się sprawdza przy obecnej pogodzie 🙂
ale pyszny deser!
pozdrawiam!
Dziękuję 🙂