Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem
Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, czyli tzw. KLASYKA 🙂 Jedzony najchętniej wiosną, gdy wszyscy stęsknieni jesteśmy na świeżymi warzywami i z radością kupujemy nowalijki na przydomowym bazarku. U mnie taki twarożek jest jednym z ulubionych śniadań od marca aż do sierpnia, chociaż w zimie też czasem się skusze na rozpoczęcie dnia od takiego lekkiego dania, które gotowe jest w 10 minut.
Przepis na znajdziecie również w 10. numerze magazynu KOCIOŁ, w którym rzodkiewka była jednym z głównych bohaterów. Sprawdźcie co jeszcze można wyczarować z tej różowej damy 🙂
Składniki na 2 porcje:
– 200 g twarogu
– 5 rzodkiewek
– 2-3 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku
– 2 łyżki jogurtu naturalnego
– sól, pieprz
Twarożek rozdrabniamy widelcem. Rzodkiewki kroimy w kostkę i razem ze szczypiorkiem przekładamy do serka. Dodajemy jogurt naturalny i przyprawiamy do smaku.
Twarożek to jedna z żelaznych pozycji śniadaniowych u nas 🙂 Twój wygląda sssssmacznie i kompozycja piękna 🙂
Dziękuję 🙂 To takie danie, do którego my też regularnie wracamy 🙂