Twarożek z suszonymi pomidorami
Ostatnio prezentowałam przepis na klasyczny twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem. Dzisiaj dzielę pastą z dodatkiem suszonych pomidorów, oliwek i bazylii. To odważniejsze połączenie, ale gorąco polecam je wszystkim fanom śródziemnomorskich smaków. Mi najbardziej pasuje do świeżego, chrupiącego pieczywa 🙂
Składniki na 2 porcje:
– 200 g twarogu
– 5 czarnych oliwek
– 3 suszone pomidory z oliwnej zalewy
– 1 garść świeżej bazylii
– 1 łyżka oliwy ze słoika z pomidorkami
– sól, pieprz
Twarożek rozdrabniamy widelcem. Oliwki i suszone pomidory drobno kroimy, bazylię siekamy i przekładamy do serka. Dodajemy oliwę i przyprawiamy do smaku.
Wlasnie zrobilam twarozek wg twojego przepisu. Troche bez przekonania, znajac smak sklepowych 'przysmakow’ z suszonymi pomidorami. I jestem mile zaskoczona smakiem. Naprawde pycha!! 🙂
Juhu, ale się cieszę 😀
Ale śliczne zdjęcia! Aż chce się oglądać:). Będę wracać i podpatrywac, może czegoś się nauczę:)
Dziękuję i zapraszam 🙂 Staram się dokładnie opisywać wszystkie poszczególne kroki, więc nie powinno być problemów. Trzymam mocno kciuki i życzę smacznego 🙂