Kruche ciastka bezglutenowe

Może Ci się również spodoba

16 komentarzy

  1. Lena pisze:

    Zmodyfikowałam trochę przepis i dodałam wiórki kokosowe i są pyszne

  2. Megi pisze:

    Ciasteczka wyszły naprawdę smaczne. Troszkę zmodyfikowałam przepis. Dałam troszkę więcej soku cytrynowego i skórkę cytrynową wcześniej zaprawioną z cukrem. Udało nam się z córką wycinać też kształty z foremek. Nie można było wałkować na stolnicy, ale rozpłaszczałyśmy z córką małe kawałki na blasze i tam wycinały kształty. Ciasto warto też trochę schłodzić w lodówce i wtedy łatwiej się formuje. Piekłam 12 minut 160 stopni z termoobiegiem.
    Przepis jest dziecinnie łatwy 🙂 Moja autystyczna córcia dala sobie z nim radę.

  3. AnnaG pisze:

    Ciasteczka bardzo smaczne. Jak na bezglutenowe to naprawdę chrupiąca pychotka! Poszły praktycznie zaraz po upieczeniu bo robiłam z połowy porcji żeby w razie czego nie zmarnować większej ilosci składników. Bardzo polecam!!!

  4. Kasia pisze:

    U mnie się nie sprawdziły. Trudne do uformowania i niedobre w smaku.

    • Kasia pisze:

      Niestety bezglutenowe ciastka nigdy nie będą tak dobre jak te z mąki pszennej. Do tych warto dodać prawdziwy cukier waniliowy, a nie wanilinowy. Jeżeli trudno się formowały, to można było dodać jeszcze odrobinę wody, aby otrzymać konsystencję plasteliny. Przykro mi, że przepis nie podpasował.

  5. Agata pisze:

    Czy zamiast masla można dać oliwę z oliwek?

  6. Ania pisze:

    Ciasteczka robi się faktycznie ekspresowo. Dziękuję za przepis – wypróbowany i przetestowany na gościach;P Zrobiłam je faktycznie w ostatniej chwili, kiedy inny przepis na deser niestety nie wyszedł. Ciasteczka bezglutenowe okazały się hitem do kawy:)

Dodaj komentarz