Makaron z sosem z sera pleśniowego

Może Ci się również spodoba

11 komentarzy

  1. Anita napisał(a):

    Świetny przepis! Dziś zagościł na naszym stole. 🙂

    • Kasia napisał(a):

      Ekstra 😀 To jeden z moich ulubionych, szczególnie gdy nie mam czasu na pichcenie 🙂 Czasem na początku podsmażam jeszcze kawałki cukinii lub pieczarek. W zależności od tego, co mam w lodówce 🙂 Pozdrawiam!

  2. Joanna Wachowicz napisał(a):

    Właśnie na dziś zaplanowałam taki obiadek dla dwojga, mieszkam we Wloszech, sera typu gorgonzola mamy zawsze kawałek w lodowce, ale nie wiedziałam co począć ze śmietaną typu kremowka (33%tł….), której mi zostało trochę od masy do tortu, zaczynała już kwaśnieć…(we Włoszech nie ma śmietany jak nasza polska, takiej kwaśnej, wszystkie są…bez smaku, ni kwaśne, ni slodkie…nijakie). No i natrafiłam na Twój przepis, dodam prażone pinoli i orzechy macadamia, bo pestek dyni nie mam, myślę, ze z makaronem papardelle będzie super!

  3. Basia napisał(a):

    Witam serdecznie. Choć nie przepadam za serem pleśniowym to jednak sos jest super. Robię bardzo podobnie. Wspaniałe zdjęcia. Pozdrawiam.
    Classyflavors.com

    • Kasia napisał(a):

      Bardzo się cieszę, że sos smakuje 🙂 To jeden z moich ulubionych i bardzo często wracam do tego przepisu. Pozdrawiam serdecznie 🙂

  4. Xena napisał(a):

    Pyszny sos! Przynajmniej pozbylam sie zalegajacych po Swietach serow: dalam jeden plesniowy typu blue oraz kawalek zwyklego zoltego. Dokonalam jeszcze jednej malej modyfikacji, a mianowicie dalam mala paczuszke mrozonych warzyw na patelnie zamiast pestek dyni. (Lubie jak danie ma duzo warzyw, a pestek dyni po porostu nie mialam). Pozdrawiam!

    • Kasia napisał(a):

      Ja dodaję właśnie to, co mam pod ręką 🙂 Pestki dyni, słonecznika, a czasem zużywam zaległego w lodówce brokuła 🙂 Cieszę się, że smakowało. Też pozdrawiam 🙂

  5. Delicious Titbits napisał(a):

    Lubię talie szybkie dania, które w dodatku są tak pięknie podane 🙂 Pozdrawiam Kasiu.

  1. 28 stycznia 2016

    […] trzeba czekać aby makaron się ugotował, sam sos gotowy jest po 5. Standardowo przygotowuję go na bazie śmietany, jednak tym razem miałam pół opakowania sera mascarpone, który świetnie się sprawdził. W […]

Dodaj komentarz