Kruche ciastka bezglutenowe

Może Ci się również spodoba

10 komentarzy

  1. AnnaG napisał(a):

    Ciasteczka bardzo smaczne. Jak na bezglutenowe to naprawdę chrupiąca pychotka! Poszły praktycznie zaraz po upieczeniu bo robiłam z połowy porcji żeby w razie czego nie zmarnować większej ilosci składników. Bardzo polecam!!!

  2. Kasia napisał(a):

    U mnie się nie sprawdziły. Trudne do uformowania i niedobre w smaku.

    • Kasia napisał(a):

      Niestety bezglutenowe ciastka nigdy nie będą tak dobre jak te z mąki pszennej. Do tych warto dodać prawdziwy cukier waniliowy, a nie wanilinowy. Jeżeli trudno się formowały, to można było dodać jeszcze odrobinę wody, aby otrzymać konsystencję plasteliny. Przykro mi, że przepis nie podpasował.

  3. Agata napisał(a):

    Czy zamiast masla można dać oliwę z oliwek?

  4. Ania napisał(a):

    Ciasteczka robi się faktycznie ekspresowo. Dziękuję za przepis – wypróbowany i przetestowany na gościach;P Zrobiłam je faktycznie w ostatniej chwili, kiedy inny przepis na deser niestety nie wyszedł. Ciasteczka bezglutenowe okazały się hitem do kawy:)

Dodaj komentarz