Dorsz pieczony w folii
Dorsz pieczony w folii z pieczonymi ziemniaczkami to moja wersja fish and chips. Rybka jest bardzo delikatna, a ziemniaczki chrupiące.
Składniki:
– 4 filety z dorsza
– 1 opakowanie małej śmietany (w wersji dietetycznej jogurt)
– 2 łyżki majonezu
– 1 łyżka koperku
– 1 łyżka natki pietruszki
– sól i pieprz
Rybę myjemy pod bieżącą wodą, układamy na folii aluminiowej i dokładnie smarujemy sosem śmietanowym, powstałym ze zmieszanie wszystkich składników. Zawijamy folię i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut.
Kliknij tutaj aby zobaczyć przepis na pieczone ziemniaczki.
fajnie smakuje
Cieszę się, że smakowało 🙂
przepyszny przepis !!
Dziękuję i zapraszam do wypróbowania kolejnych 🙂
Witam! Dzisiaj zrobiłam dorsza według Pani przepisu i muszę przyznać, że wyszedł REWELACYJNY! Już teraz zawsze będę łączyć koperek i śmietanę z rybą 😉 Ponadto jest bardzo szybki w wykonaniu… Świetny obiad, aby się narobić, a smacznie zjeść.
Pozdrawiam 🙂
Bardzo się cieszę, że smakowało 🙂 Mi też nie zawsze się chce stać przy garach 😉 Dziękuję za komentarz 🙂
Wygląda dobrze. Boję się robić dorsza, bo ostatnie 2 razy wyszedł „prawie smaczny”… Dziś zabieram się za Twoją wersję!
Mam nadzieję, że będzie smakować! 🙂