Pasta rybna
Prosta i pyszna pasta rybna. Idealna do kanapek.
Składniki:
– 200 g wędzonej rybki (np. halibut – egzotyczny, dorsz plamisty – najłatwiej obierać, makrela – tania i ogólnie dostępna)
– 2 jajka ugotowane na twardo
– 1 mała cebula
– 1 kopiasta łyżka majonezu
– 1 kopiasta łyżka śmietany (w wersji dietetycznej – jogurt naturalny)
– sól i pieprz
Rybkę oczyścić z ości i podzielić na mniejsze kawałki. Dodać jajko starte na tarce i całość rozgnieść widelcem na gładko. Połączyć z cebulą, dodać majonez i śmietanę, przyprawić do smaku i wymieszać.
Pastę można zmiksować blenderem ale wtedy wypływa z kanapki.
przepadam za pastami do chlebka, a te rybne są pyszne.
ja zwykle dodaję troszkę serka naturalnego i ew. keczup ;p plus zioła, świeże, siekane.
Będę musiała spróbować wersji z serkiem 🙂
Bardzo lubię pasty rybne 🙂 Fajny przepis podałaś, pozdrawiam!