Kotleciki z cukinii
Chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku warzywne kotleciki z cukinii. Idealnie komponują się z sosem czosnkowym. Z przepisu wychodzi 10 kotlecików.
Składniki:
– 1 cukinia
– 1 marchewka
– 5 pieczarek
– 1/2 cebuli
– 2 jajka
– 1 łyżeczka soli
– 1 łyżeczka czerwonej papryki
– 1/2 łyżeczki pieprzu
– 1/2 szklanki bułki tartej + do obtoczenia kotlecików
– olej
Cukinię, marchewkę, pieczarki i cebulę zetrzeć na tarce. Dodać jajka, przyprawy oraz bułkę tartą i porządnie wymieszać. Uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.
* można dodać startego sera żółtego
Dzisiaj będę robić na obiad ! Ciekawe czy wyjdą dobre bo jeszcze nigdy nie jadłam kotlecików z cukini.
Mam nadzieję, że będą smakować. Pamiętaj o sosie czosnkowym 🙂
taki przepis na piątkowy obiad – idealny 🙂