Krem porowo-ziemniaczany
Ostra zupa z pora i ziemniaków w formie kremu.
Składniki:
– 1 por (biała część)
– 1 łyżka masła
– 3 ziemniaki (500 g)
– 1 l wody
– 1 warzywna kostka rosołowa
– kilka kropli tabasco
– pieprz
Pora pokroić w talarki i zeszklić na maśle. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. Dodać wodę i kostkę warzywną. Gotować przez 20 minut. Zmiksować blenderem, dodać tabasco i pieprz. Jeżeli zupa jest zbyt gęsta – dodać więcej wody. Podawać z pieczywem lub groszkiem ptysiowym.
Polecam,bez tabasco i pieprzu dla maluszków 🙂 pyszne! Kubek mam nadzieję,że zje ze smakiem bo póki co śpi 🙂
Smacznego, Kubuś 🙂
Piękny aksamitny kremik 😉 mniam!
Kasiu, skorzystałam z Twojego przepisu na muszle z nadzieniem szpinakowo-serowym, trochę dodałam od siebie i wyszło coś pysznego! 😉
Super! 🙂