Domowy chińczyk
Domowy chińczyk to pyszne, proste i szybkie danie z krewetkami i warzywami. Przebija wszystkie na wynos 🙂
Składniki:
– 1 średnia marchew
– 1 łyżka oleju
– 1 mała papryka (dowolny kolor)
– 5 pieczarek
– 2 ząbki czosnku
– 2 łyżki sosu sojowego
– 1 garść ciętej, mrożonej fasolki szparagowej
– 150 g mrożonych krewetek koktajlowych
Marchewkę obrać, pokroić w słupki i podsmażyć na oleju przez 3 minuty. Następnie dodać pokrojoną paprykę i pieczarki, czosnek przeciśnięty przez praskę i sos sojowy. Dusić kilka minut, po czym dodać fasolkę i dusić jeszcze chwilę. Krewetki przelać wrzątkiem, po czym wymieszać z resztą składników z patelni. Podawać z chińskim makaronem ugotowanym według przepisu na opakowaniu.
Jutro zrobię, wygląda smakowicie…uwielbiam chińskie mniaaaaaaam:)
nie ma to jak dobra chinszczyzna 😉
moje smaki:)