Szaszłyki z indyka z warzywami
Czerwono-zielone szaszłyki z indyka i warzyw do przyrządzenia w piekarniku, jak i na grillu. Zdrowe i kolorowe 🙂
Składniki:
– 300 g piersi z indyka
– 1 cukinia
– 2 papryki (u mnie zielona i czerwona)
– kilka pomidorków koktajlowych
– 1 łyżka oleju
– 4 łyżeczki ulubionych przypraw (u mnie zioła prowansalskie, majeranek, cząber i rozmaryn)
– sól i pieprz
Mięso i warzywa umyć i pokroić na mniejsze kawałki (oprócz pomidorków). Nadziać na patyczki do szaszłyków. W miseczce wymieszać olej z przyprawami i pędzelkiem posmarować szaszłyki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i ustawionego na funkcję grill. Piec przez około 30 minut sprawdzając od czasu do czasu czy szaszłyki się nie spaliły i przy okazji je obracając.