Łosoś pieczony w folii
Łosoś pieczony w folii z dużą ilością cząbru to szybki, zdrowy i aromatyczny obiad. Przygotowanie ryby zajmuje 2 minuty, a jej pieczenie – 20. U mnie zaserwowana z ryżem, ale można zamiast niego podać ziemniaki lub chleb.
Składniki na 2 porcje:
– 300 g łososia
– 2 łyżeczki cząbru
– 1 łyżka oleju
Rybę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W miseczce wymieszać cząber z olejem, a następnie posmarować nim środek kawałka foli aluminiowej. Położyć na niej łososia i posmarować go miksturą. Przyprawić solą i pieprzem. Folię zawinąć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Podawać z ryżem, ziemniakami lub chlebem i ulubioną surówką.
Nominowałam cię do nagrody Liebster Award. szczególy na stronie: http://kuchniamoje.blogspot.com/2014/03/zupa-z-cukinia-i-ciecierzyca.html
Super! Jest mi bardzo miło 🙂