Spaghetti z krewetkami
Makaron spaghetti z krewetkami to bardzo proste, a zarazem bardzo wykwintne danie. Świetne na elegancki i szybki obiad, ponieważ przygotowanie go zajmuje Wam niecałe 15 minut. U mnie są całe krewetki, ale można użyć już obranych, czyli bez głów i ogonów, wtedy ręce pozostaną czyste. Minimalna ilość składników, niewiele czasu i praktycznie zero wysiłku czynią to danie idealnym.
Składniki na obiad dla 2 osób:
– 2 porcje makaronu
– 4 łyżki oliwy
– 200 g obgotowanych krewetek
– 2 posiekane ząbki czosnku
– 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
– sól i pieprz
Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. W międzyczasie rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić czosnek i krewetki i smażyć aż się zarumienią, czyli mniej więcej po 2-3 minuty z każdej strony. Na koniec dodać pietruszkę oraz przyprawić solą i pieprzem. Na patelnię wrzucić odcedzony makaron, wszystko razem wymieszać i rozłożyć na talerze.
Bardzo moje klimaty:)
Faktycznie, dzisiaj trochę w Twoim stylu 😉
och, elegancko i klasycznie!
Dziękuję 🙂 I nawet dosyć lekko. Przynajmniej jak na mnie 😉
Pychotka:-)
Tak było! 🙂
Witam Pani Kasiu,
z zainteresowaniem przeczytałam Pani przepis. Nie chcę się jakoś wymądrzać, nie jestem nauczycielem. Raczaj zależy mi na tym, aby było optymalnie. Jakis czas temu, popełniłam instrukcję dla owoców przygotowywanych z makaronem. Być może, uzna Pani moje doświdczenia za pomocne.
Pozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Jasne, wszystkie uwagi są mile widziane 🙂