Faszerowane jajka 2
Jeden przepis na faszerowane jajka już jest na blogu (o tu). To wersja z pieczarkami i suszonymi pomidorami. Dzisiaj mam dla Was przepis bardziej wiosenny, bo z rzodkiewką i kiełkami 🙂 Znajdziecie go również w 15 numerze magazynu KOCIOŁ, w którym sprawdzaliśmy, co dobrego można wyczarować z kiełków. Zapraszam do lektury 🙂
Składniki:
– 4 jajka
– 2 rzodkiewki
– garść kiełków rzodkiewki + do dekoracji
– 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
– 1 łyżka majonezu
– 1 łyżeczka musztardy (opcjonalnie)
– sól, pieprz
Jajka gotujemy na twardo, przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka i drobno je siekamy. Przekładamy do miski, dodajemy drobno pokrojoną rzodkiewkę, kiełki, jogurt, majonez i musztardę. Mieszamy, po czym przyprawiamy do smaku. Połówki białek wypełniamy przygotowaną pastą i dekorujemy kiełkami. Chłodzimy przed podaniem.
W przygotowaniach pomagała mi moja Hania. Po więcej ujęć zza kulis zapraszam na moje konto instagramowe 🙂