Domowe masło orzechowe

Możesz również polubić…

7 komentarzy

  1. kocie-smaki pisze:

    o tak, dobry blender i nie ma problemu z miksowaniem 🙂

  2. GosiaZ pisze:

    Ale ładne dla oka zdjęcia 🙂 A blender rzeczywiście musi być dobry, tzn. mieć wysoką moc. Mój nie dał rady 🙁

    • Kasia pisze:

      Dzięki 😀 Ja myślała, że mój też nie podoła, ale okazało się, że trzeba po prostu długo miksować. Dodanie oleju i miodu też pomaga i całość zaczyna się robić bardziej płynna. Niektórzy robią masło orzechowe z samych orzeszków, ale to muszą mieć do pomocy jakieś turbo-maszyny 😉

  3. wiosenka27 pisze:

    Tyle razy się za niego zabierałam, w końcu chyba się zmobilizuję:)

  1. 7 lutego 2015

    […] g) miękkiego masła – 1 szklanka (250 g) cukru – 1 jajko – 5 łyżek (100 g) masła orzechowego – 2/3 szklanki (100 g) orzeszków ziemnych (prażonych, solonych) – 3 szklanki (350 g) […]

  2. 11 lutego 2015

    […] prezentowałam przepis na domowe masło orzechowe, a następnie na owsiane ciasteczka z jego dodatkiem. Dzisiaj przedstawiam sernik z masłem […]

Leave a Reply to wiosenka27Cancel reply