Słodkie jajka 2
Słodkie jajka to zaskakujący deser, który zadowoli zarówno dzieci, jak i dorosłych. Przygotowanie go zajmuje chwilę, za to uśmiech na twarzach rodziny gwarantowany.
Bardzo podobny przepis możecie pamiętać z bloga z tamtego roku lub z 4 numeru magazynu KOCIOŁ, z części „dania z jajem”. Zajrzyjcie koniecznie na strony 114-123, gdzie znajdziecie więcej jajcarskich przepisów.
Składniki na 4 porcje:
– 4 czekoladowe jajka
– 50 ml śmietanki 30-36%
– 50 g serka mascarpone
– 1 łyżka cukru pudru
– 4 łyżeczki dżemu morelowego lub kremu cytrynowego (można skorzystać z tego lub tego przepisu)
Śmietankę ubijamy na sztywną masę. Dodajemy serek oraz cukier puder i miksujemy do połączenia się składników. Jajkom odłamujemy czubki, przez otwór wyciągamy pojemniki z zabawkami, a wnętrza wypełniamy kremem. Na środek wykładamy łyżeczkę żółtego dżemu lub kremu. Przechowujemy w lodówce.
super Kasiu to wymyśliłaś 🙂 prezentacja obłędna